Nederland Top 10 toeristische attracties

U wilt een dagje uit in eigen land. Dat kan. Nederland heeft meer te bieden dan u denkt.

Op deze site vindt u de top 10 toeristische attracties van Nederland. Daarnaast proberen wij u tips te geven over anderen dagtrips of evenementen.

zondag 25 september 2011

Nederland toeristische attractie # 7 De Deltawerken

Op nummer 7, in onze Top 10 Nederland toeristische attracties, staat de Deltawerken. Dit knap staaltje Nederlands ingenieurs werk is gebouw na de verschikkelijke overstroming van 1953.

Nederland ligt voor een groot deel onder de zeespiegel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een watersnoodramp, zoals in 1953, heeft kunnen plaats vinden. Daarna is besloten om Nederland beter te beschermen tegen de gevaren van de zee. De Deltawerken zijn wereldwijd bekend en vaak worden Nederlandse ingenieurs dan ook gevraagd te helpen in andere landen.

De Deltawerken bestaan uit een reeks van verschillende dammen, stormvloedkeringen en sluizen. Hierdoor kunt u waarschijnlijk niet alles zien. Het is dan ook verstandig om van te voren te bepalen wat u wel en niet wilt zien. Indrukwellend om te zien zijn de Oosterscheldekering en de Maeslandkering. Bij beiden stormvloedkeringen zijn ook bezoekerscentra waardoor u meer te weten kunt komen over de Deltawerken en de betreffende stormvloedkering. Vanuit het bezoekerscentra van de Maeslandkering kunt u perfect het kolossale bouwwerk aanschouwen. Er is zelfs een rondleiding waar u alles uitgelegd krijgt. De toegang tot het bezoekerscentra is gratis. Voor de rondleiding moet u zich wel vant tevoren aanmelden. Niet overal zijn bezoekerscentra, omdat niet alle dijken interessant zijn om te bezoeken.

Ik hoop dat de nummer 7 uit onze Nederland toeristische attracties Top 10 een leerzame attractie voor u is.

Veel plezier met uw dagje uit naar de Deltawerken.

4 opmerkingen:

  1. The greatest and most popular cultural destination the traveler would experience is none other than Nederland.

    India Tour

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yes, you are right Nederland is one of the best place in the world for making a trip plane.
    mini bus hire sydney

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Needarland is an amazing place on the earth......It is comfortable for tourist ...

    I have deep interest in writing informative articles on Travel and Tourism India, also given my words to a portal for Holiday In India

    BeantwoordenVerwijderen